Witam, chciałby zaoferować bębny djembe nigdzie indziej niespotykane. Od 2009 roku zajmuję się serwisem bębnów oraz nauką gry, dzięki czemu zdobyłem spore doświadczenie w tym temacie. Bębny djembe z Ghany zdobyły renomę niekoniecznie solidnych jednak najtańszych jeśli chodzi o bębny, które służą do grania a nie tylko do postawienia na półkę jako ozdoba. Ja postanowiłem nadać im inny wymiar i podnieść ich jakość.
Używając korpusów z Ghany sam je wykańczam czyli:
1 Szlifuję krawędzie aby były gładsze i równiejsze niż w bębnach w całości sprowadzanych z Afryki.
2 Zakładam grubsze znacznie lepszej jakości,sortowane skóry kozie z Gwinei lub z Wybrzeża Kości Słoniowej. Także z kozła, które są znacznie grubsze od kozy.
3 Zakładam naciągi z linek znacznie lepszej jakości 4mm i 5mm ( polipropylenowe z rdzeniem) o różnych kolorach według upodobania klientów.
4 Wykańczam spód bębna gumą w różnych kolorach, która oprócz estetyki (różne kolory) nie tylko zabezpiecza drewno przed pęknięciem, ale i polepsza komfort gry eliminując ślizganie się bębna w czasie gry na śliskiej powierzchni (kafelki, płytki, beton).
5 Konserwuję woskiem dwoma lub trzema warstwami korpus, a także wybielam lub postarzam korpusy według woli klientów. Korpusy postarzane stają się bardzo oryginalną rzeźbą, każdy bęben ma wtedy inny niepowtarzalny i naturalny kształt.
6 Zakładam grubsze obręcze dobrze zabezpieczone przed rdzewieniem.
7 Stosuję różne wykończenia skóry, w zależności od jej grubości lub od tego czy mają być z włosiem na obręczach.
8 Każde djembe ma uchwyt do noszenia oprócz tych, które mają nawiniętą skórę na obręcz.
9 Każde djembe ma w cenie pokrowiec na membranę z materiału afrykańskiego.
10 Każdy instrument jest strojony i gotowy do gry.
Ceny gotowych
11" 450zł oraz 480zł z futerkiem na obręczy,
12" 550zł -600zł oraz 600zł - 630zł z futerkiem
13" 600zł - 630zł oraz 630zł - 650zł z futerkiem.
13,5" 630zł - 650zł oraz 680 - 700zł z futerkiem
W cenie zakupu djembe gratis pokrowiec na membranę z afrykańskiego materiału (zdjęcie główne OLX)
Jest możliwość dokupienia pokrowca na całe djembe (patrz inne oferty na OLX)
Wszystkie te bębny zobacz tutaj: http://olx.pl/oferta/afrykanskie-bebny- ... bhthf.htmlPropozycje djembe 11"
Zdjęcie 2 djembe z linkami w afrykańskich barwach (rasta) z skórą z kozy Z gumą zabezpieczającą korpus w kolorze zielonym . Cena 450zł
Korpus wykonany z drewna Tweneboa
Linka 4mm (polipropylenowa z rdzeniem)
Średnica 27,5cm
Wysokość 58 cm
Waga 4,5kg.
-
Zdjęcie 3 . djembe 11" z linkami w kolorach rasta z skórą z kozy w charakterystyczne i rzadko spotykane plamy. Z gumą zabezpieczającą korpus w kolorze czarnym. Korpus jest podwójnie woskowany woskiem do drewna. Cena 450zł
Średnica 27cm
Wysokość 55 cm
Waga 4,7kg.
-
Zdjęcie 4 djembe z linkami w kolorze niebieskim z skórą z kozy Z gumą zabezpieczającą korpus w kolorze niebieskim . cena 450zł
Średnica 27cm
Wysokość 57 cm
Waga 4,6kg.
-
Zdjęcie 5: jedyne w swoim rodzaju z skórą z kozy nawiniętą na obręcze i pozostawioną czarną sierścią tak jak kiedyś się to robiło standardowo na bębnach djembe na zamówienie. Zazwyczaj stosuję się to na dużo droższych bębnach. Korpus został wizualnie postarzony czyli pozbyłem się miękkiej części drewna z nogi bębna i pozostawiłem twardziel dzięki czemu efekt jaki uzyskałem przypomina stare drewno. Korpus został wybielony specjalną pastą a następnie nawoskowany dwiema warstwami wosku bezbarwnego. Z gumą zabezpieczającą korpus w kolorze czarnym. Cena 480zł
Średnica 27,5cm
Wysokość 56 cm
Waga 4,1kg.
-
Zdjęcie 6 djembe z linkami w kolorze białym i czarnym, z skórą z kozy w bardzo charakterystyczne i piękne plamki. Z gumą zabezpieczającą korpus w kolorze białym.
Obręcze otrzymały podwójne wiązanie jakie spotyka się w bębnach djembe wysokiej jakości. Cena 550zł
Linka 5mm (polipropylenowa z rdzeniem)
Średnica 29cm
Wysokość 61 cm
Waga 6,2kg
Zapraszam do szkoły gry Ethnica-Art.pl w Opolu gdzie możecie przegrać i wybrać instrumenty osobiście.